Gastronomický nadšenec, milovnice tradičního pečení, fotografka, cestovatelka, autorka mnoha receptů z domácí i zahraniční kuchyně, kterou nikdy nepřestane fascinovat, kolik barev, vůní a chutí nám svět nabízí na talíři. To je Šárka Škachová, autorka kuchařky Rande s gurmánkou v české kuchyni, blogů PečemeVpeci.cz (www.pecemevpeci.cz), Gurmánka.cz (www.gurmanka.cz), Šárčiny školy vaření (www.dolcevita.blog.cz) a nadšená majitelka zahradní pece.
Jsem milovnicí tradičního pečení a sdílení jídla s rodinou i přáteli. I proto jsem si pořídila zahradní pec, díky které mám šanci zjistit, jak asi voněl chléb pečený v dobře vytopené peci, jaké to je, když má zvonivou kůrku a voní dřívím. Vždy mě zajímalo, jestli je těžké odhadnout teplotu pece vhodnou k pečení, a tak jsem se rozhodla, že není nic jednoduššího než to zkusit.
Do své skvělé zahradní pece jsem se zamilovala a nedám na ni dopustit. O recepty a zkušenosti se ráda dělím, takže na tomto blogu najdete širokou škálu jídel. Zahradní pec zvládá křupavý chléb, skvělou italskou pizzu i křehké sladké koláčky a šťavnaté masové pochoutky. Alespoň občas zapomeňte na trouby a sporáky – nechte se inspirovat a vraťte se k tradičnímu zdravému pečení. Zahradní pec Amphora, kterou jsem si pořídila, má ale jednu obrovskou výhodu, oproti pecím, které používaly naše babičky a prababičky. Pečení v ní je mnohem rychlejší.
Trvá asi hodinu, než do ní můžete vložit svůj pokrm a pak už zbývá jen se kochat plápolajícími polínky a vůní dřeva. O tom, jak jsem si pec vybírala a proč jsem si nakonec zvolila tu svou, píšu v sekci Jak vybrat pec. Pojďte to také zkusit a propadnout kouzlu tradičního pečení jako já!